Odrůdy
Attica kiš.
Stolní bezsemenná atraktivní velmi raná modrá odrůda s velkým hroznem a bobulí výborné harmonické chuti, se zvýšenou odolností mrazu a chorobám.
- Původ (šlechtitel)
- Michos Vassilos, Vinařský institut Atheny, Řecko
- Rodičovské odrůdy
- Alfonc Lavalle x Kišmiš černý
- Použití
- stolní
- Květ
- oboupohlavní
- Barva
- modrofialová
- Hrozen
- velký, 600 - 900 g, až 30 cm dlouhý,
- Bobule
- velká, 25 x 19 mm, 4 - 5 g, ovál, chruplavá
- Chuť
- harmonická, příjemná
- Doba zrání
- velmi raná, zač. září, 115 - 120 dní
- Intenzita růstu
- střední
- Mrazuodolnost
- zvýšená, - 19 - 20 °C
- Odolnost houbovým chorobám
- zvýšená, 3 (podle Husfeldovy bodové stupnice)
- Cukernatost
- 16 - 18 °NM, 5 g/l
- Bezsemenný
- ano